Sunday, January 19, 2014

Air mata sadisnya dia.

dah lama dah tak post..meh kite bg intro sikit..


air mata..
air mata seseorang tak ada sape yang boleh tahan dari keluar.
jika kau sedih, kau menangis meratapi kesedihan.
jika kau gembira, kau mengangis keriangan.

manusia dengan air mata memang sejoli.
sekali keluar, haa mesti suatu hari akan keluar lagi.

tipulah kalau tak penah nangis,
sekurang-kurangnya,bila korang menangis..rasa beban tue sikit ringan,
even sekadar 0.1% kann..?

haaa sadis plak kadang-kadang rasa menangis.
kalau untuk kegembiraan, sometimes kita rasa malu kann lepas tue..
haa kena bahan..

tapi kalau menangis sebab kesedihan, orang akan pikir kita cepat nangis..tak cukup kuat.
normal kan,..

it's ok sayang kalu menangis..

ok bye!
muachh from miey :)

Monday, September 30, 2013

Bila Cinta Ini...

Bila hati sudah dimilki..
Jangan kau cuba pisahkan dari realiti..
Sangat menyakiti..

Bila sudah menyayangi..

Jangan biar ia berlalu pergi..
Masih ada jalan perlu diperbaiki..

Bila hati sudah tertutup..

Kau buka harapan dalam hidup..
kau dakap dengan indah walau dengan mata tertutup..

Bila fantasi kau jadikan realiti..

Jangan kau kembalikan kepada fantasi kembali..
Perasaan marah sudah hilang dalam imaginasi..
Cuma kesedihan yang silih berganti..

Kembalikankan cinta sejati yang pernah dimiliki.

Jangan bawa pergi..
Cinta dan sayang kerana Ilahi..
Tatang perasaan dan cinta hingga melimpah kuali..
Jangan dibalasi dengan layanan sipi-sipi..

Thursday, September 13, 2012

makan eat

hye belog.

satu hari boleh ada 3 majlis hari raya.

memang.. 0_0

pagi dengan unit kewangan,

balik je ofis terus dorang tarik pegi makan kat OB plak..

petang karang ada majlis kat bukit aman.

haa..jumpa plak abang polis knn...

petang nanti polis ni wat tema retro klasik 80-an.

mana nak cari..nasib laa I ni minat klasik,

So banyak baju terkumpul bertemakan klasik.

even praktikal..datang je...orang dah pandang...maluuu

biar jela..elaun I yang dapat,bukan korang..

dorang takde la pandang tak elok..berani budak ni..hhaha..

dah bye

Friday, September 7, 2012

something missing.

hey belog.

I miss somthing that i missing.

crazy but i know what gonna happen.

nothing can stop me,

but.....

whatever.

bye.



rindu nak g kelass a.k.a kuliah pulak.

Wednesday, September 5, 2012

Waktu paling baik minum air !

hellooow belog..

hari nie mcm2 warna air yang boleh we all nampak kt kedai, tepi2 jalan even kt umah pn.

haa..air kosong a.k.a air putih???

hampa minum tak..cukup x..

meh cini mau habaq time minum plggg baik untk badan kita..




Minum 2 gelas air masak
yang ini semua org tahu,tp buat x...
me? kdg2..hee


SELEPAS BANGUN TIDUR


 membantu mengaktifkan organ dalaman.
haa..ada yg kata minum lpas bangun,tak cuci gigi kotoq.. (kotor)
hey,..menurut info yg I pnh baca..ianya baik utk ksihatan :)


SEBELUM MAKAN


ini 30 mimit sblum makan..
haa yg ini ada setengah org kata
minum lps makan nti perut x buncit..kan..kan..

ada juga pendapat minum sejam lps mkn..haa.
tapi minum sebelum mkn dapat membantu penghadaman dam perut lebih ruang untuk isi makananan.
elookk sgt utk yg kuat mkn mcm I.


SEBELUM MANDI


ini macam pelik...
tapi ianya membantu proses pengaliran darah dan menurunkan tekanan darah.
soooo...sape yg darah tinggi tue..sila2 la buat..


SEBELUM TIDUR


yang ini sgt penting kerana minum segelas air sebelum tidur dapat mengelakkan terkena strok @ jantung ketika tidur..


jadi jangan pandang remeh mengenai minum air kosong yang pasti air masak ok!.



so.. nanti i update pasal air lagi sebab byk sgt ibnfonya..

adiosssss  muach!




Monday, September 3, 2012

Hati tak kosong

hye belog.. :)

manusia kadang kadang punya sifat yang sangat memerlukan seseorang.

tapi mampukah semua manusia merasai perasaan yang sama.

tak perlu tunggu lelaki atau perempuan, keinginan mereka adalah sama.

sapa yang tak mahukan pasangan.

tak kira sama ada aw0k laki, p0mpuan, gay, lesbian, normal

sampai satu tahap, semua manusia akan feel that feeling.

so do i.... (-___-)

Whatever kan...but im still ok..for this time lahh..




 ignore my face yg kt opis ni

so..silent is better beb..

But.....but..bye baby boo..

 

Tuesday, August 28, 2012

Merdeka Raya honey :)

assalamualaikum belog..........

hummmm... ( tarik nafas )

long time sgt tak conteng blog ni,
bydaway thank la sape yg tinggalkan jejak chat kt chatbox 2.

what im doing now is praktikal..
 kat mana..
kat sini......






well leh tahan not bad...xde byk keja..
for now la..fun..semua ok.
even awalnya i dpt astro awani..bye jela kt astro.
pengurusan sangat menyedihkan.
Abaikan  (-_______-)

soo..sape yg area angkasapuri Kl ni... hye..hope jmpa ya..hah


so selamat hari raya okey beb. salam merdeka 2.....!